Jednoduchá polévka z kyselého zelí
Potřebné ingredience
BIO Rýžové chlebíčky s amarantemrn400 g kyselého zelírn1 litr zeleninového vývarurn4 menší bramboryrn1 lžíce vepřového sádlarn2 lžíce hnědé pohankyrn1 středně velká cibulern2 stroužky česnekurn1 lžička mleté papriky maďarského typurnSůl, mletý pepř dle potřebyrnLístky čerstvé majoránky na ozdobu
Postup přípravy
Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru. Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda. Po jejich vyjmutí na stejném sádle dohněda orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, nastrouhaný česnek, posypeme mletou červenou paprikou a přidáme uvařenou pohanku spolu s vývarem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě spojily. rnrnPodáváme s bramborami a nadrcenými BIO RACIO rýžovými chlebíčky a ozdobené lístky majoránky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 11. 2017, 22:32
zuzan
(upraveno)
24. 11. 2017, 14:30
Romanko, díky za výborný receptík. Polévku jsem vyzkoušela s menšími úpravami , přidala jsem do ní sušené houby, mletý kmín a sušenou majoránku a potom ještě nějaké další koření pro dochucení. Je moc dobrá, lehká, bez zbytečných smetan apod., přitom dostatečně hustá a sytá... . Místo rýžových chlebíčků jsem si ji dala se semínkovým chlebíkem a nemělo to chybu .